onsdag 29. april 2009

BLOMSTER SMÅ

Her følger litt bilder av resultatet av helgens hage-arbeid. Som planlagt rakk vi en tur på plantasjen på lørdagen. Både mann og barn var med på turen, noe som i utgangspunktet er litt risky. Men heldigvis har Plantasjen vært smarte nok til å ha en barne/tv-krok så ho mor fikk rusle rundt i fred og ro. Så det gikk over all forventning.



Kjøpte denne flotte sink-potten som ble hengt på veggen utenfor inngangsdøren. Hva plantet oppi heter er allerede glemt :)






Endel stemorsblomster ble også med hjem og fikk plass både i krukker og verandakasser.

Synse disse så litt nysgjerrige ut der de strekker hals ut av kassen for å se hva som skjer.

tirsdag 28. april 2009

PÅ VERANDAEN

Disse flotte bildene er nok desverre ikke fra min veranda. Men det er mye inspirasjon å hente her og en kan jo drømme seg litt bort.

Kunne gjerne sittet å dinglet med bena i denne hengesofaen eller

sippet til et glass hvitvin her eller

kanskje nydt utsikten og solnedgangen her eller

slappet av i skyggen her på en varm sommerdag.

Synes denne litt rustikke benken passer kjempefint mot den grove steinveggen

Alle bilder hentet fra Jumping Rocks

Ha en fortsatt fin dag.

fredag 24. april 2009


Endelig helg igjen og denne helgen tegner til å bli veldig bra værmessig. Så det spørs om det ikke blir en liten tur til Plantasjen. Vi har nok ikke så stor hage som den flotte engelske hagen på bildet til Robin Stubbert men det er alltids noe å gjøre i den.

Forrige helg fikk vi satt ut hagemøblene så denne helgen tror jeg det blir potteplanting. Synes stemorsblomstene er så søte så de må få plass i verandakassene utenfor kjøkkenvinduet.

Alle bilder fra Robert Stubbert

Vi har også planer om å få lagt ny belegningsstein utenfor inngangspartiet men det tror jeg må vente til neste år. Som jeg nevnte i forrige innlegg så blir årets innvestering ute nye marksier. Ønsker forresten fremdeles tips om farge.

Da ønsker jeg dere en fortreffelig helg med masse utetid.

onsdag 22. april 2009

MARKISER

Nå som våren er her for fullt og solen har begynt å komme inn gjennom vinduene er det tiden for å tenke på solskjerming. Vår nåværende terasse-markise har hengt litt på "halv tolv" de siste to årene. Duken, som er blåstripete, har vel også sett bedre dager.

Så jeg har surfet litt på nettet for å få litt ideer, og for å se hva som er markise-moten , hvis en kan bruke ett slikt ord :)


Og det jeg har funnet ut er at marksiene helst skal være ensfarget og fargene følger interiørtrenden med grått, beige og litt duse farger. Kappene er blitt rette, istedenfor de "tungene" som vi har på våre markiser i dag.



Disse lyse marksiene er kanskje litt upraktisk men ganske stilrent til det lyse huset.


Jeg er litt usikker på hvilken farge vi skal velge, men jeg synes kanskje grå eller lys beige kunne vært fint. Husfargen vår er rød så om dere har noen tips eller formeninger om hvilken farges som kunne være fint til en rød husvegg så tar jeg veldig gjerne imot det.






Stripete markiser er nok ikke helt ut ennå men de er nok mere dempede og stilrene i fargen enn de vi har sett før.

søndag 19. april 2009

TILBAKE

Ja, vi har jo vært tilbake fra påskeferie allerede en uke - men en veldig hektisk uke sådan. Minstemann ble 5 år dagen etter at vi kom tilbake fra påskeferie, og han har blitt feiret 3 dager til ende. Så her har det gått i ett.

Men først litt bilder fra påsken.


Endelig ferie - og god tid om morgenen

Først litt bypåske som bl.a. ble benyttet til en sykkeltur til Vigelandsparken og en tur til Bygdøy, begge turer med innlagte kafebesøk. Deilig og avslappende for liten og stor.

Deretter gikk turen gikk til fjells.


Og årests påsketur gikk til Bortelid i Setesdalen hvor vi var invitert på hyttetur av gode venner.



Været var litt ymse og snøsmeltingen var godt i gang, men vi fikk da både skitur med pølsegrilling og en fin soldag på terassen. Hytten var utstyrt med en badestamp på terassen så det ble faktisk litt utendørs bading også. Og det er jo ingen sak når tempraturen i stampen nærmere seg 40 grader.

Ønsker alle et flott uke med deilig vårvær.

søndag 5. april 2009

PÅSKEFERIE

Seilbåt utenfor Bygdøy- et klart vårtegn
Endelig er det påskeferien. Og her på østlandet har vi vært så heldige å ha hatt et nydelig vær i dag. Så i dag tok vi turen til Bygdøy. Hovedhensikten med utflukten var at minstemann skulle sende en flaskepost - og da måtte vi jo ut til sjøen.
Flasken med skattekart i ble hevet i sjøen og vinket farvel til før turen gikk videre inn på sjøfartsmuseet.
Etterhvert meldte sulten seg så vi dro videre til Cafe Hemma Hos som ligger i det gamle postkontoret på Bygdøy. Stedet er en blanding av Cafe og antikvitetsbutikk og man kan vistnok kjøpe både bordene, stolene og serviset man bruker i kafeen. Veldig koselig stemning, god mat men i dag var det veldig treg servering. Og med to utålmodige unger føles det jo ekstra tregt.



Fra Cafe Hemma Hos


På onsdag reiser vi på hyttetur til Setesdalen, så det blir ikke de store påskepynting-utskeielsene her hjemme men littegrann må vi jo ha. Disse søte påskeeggene kjøpte jeg på Kremmerhuset for noen dager siden. Og de passet jo perfekt i det hvite dørslaget fra Ikea.


Og i går bad jeg mannen om å kjøpe med seg hjem noen gule blomster da han skulle ut å handle. Jeg hadde da kanskje tulipaner i tankene men disse kom han hjem med. Får håpe de greier seg mens vi er borte.


Da ønsker jeg alle en kjempekoselig og avslappende påskeferie.
Related Posts with Thumbnails