fredag 31. juli 2009

ET LITE KUNSTVERK

Synes dette badekaret var et lite kunstverk i seg selv. Vet ikke hvor praktisk det er men veldig dekorativt er det iallefall.

Hvor bildet stammer fra husker jeg desverre ikke

tirsdag 28. juli 2009

BILLEDRUNDTUR I TOSCANA

Blir ikke helt ferdig med Toscana ferie vår så her kommer nok engang ett lite billedras. Håper dere ikke blir lei :)

Langs mange av veiene vi kjørte så vi disse store solsikke-åkrene. Og alle solsikkene stod vendt med "hodene" sine samme vei - mot solen som om de solte seg.

Det vakre Toscanske landskapet med sine bølgende åser.

Vi bodde ikke så langt unna Pisa så det var jo obligatorisk å ta en tur dit å kikke på det skjeve tårnet. Og jammen var det skjevt!. Sist jeg var her (for 15 år siden) var det ikke lov å komme opp i tårnet men det var det lov til nå. Men det var ganske stive priser så vi stod over det.


Videre måtte vi også selvsagt innom den gamle italienske byen San Gimignano. Den er kjent for sin middelalderske bykjerne med sine mange høye tårn.

Utsiktsbilder fra ett av tårnene. På det meste var det vistnok 72 tårn i byen men idag står det igjen 15 tårn.

I de trange gatene var det bla. mange veskebutikker som solgte italieske skinnvesker til en veldig hyggelig pris. Så jeg må innrømme att det ble med en og annen veske herfra. En tur hit anbefales på det sterkeste.


Neste utflukt var til Siena - portrettert med disse to flotte dørene. Jeg ble så fascinert av alle de flotte dørene i Italia så det ble en del "dør-bilder". De slenger ikke opp hvilken som helst dør på bygningene sine og det var gjengs i alle stedene vi var innom.



Inn mot gamlebyen i Siena.


En av de små landsbyene i nærheten av der vi bodde var Lari. En utrolig liten og pittoresk landsby som var dominert av en middelaldersk borg. Vi var der på en søndag og da var det veldig stille og rolig der. De gamle italienerene satt ute foran de små kafeene og tittet på livet akkurat slik du ser på film. Her er et lite stemningsbilde fra de små trange gatene.


En av de siste dagene fikk vi oss en tur til Firenze. Vi var så heldig at vi faktisk hadde barnevakt den dagen så vi kunne gå rundt i ro og mak uten å måtte stoppe 1000 ganger for is.

En kopi av Michelangelos kjente David-statue samt den gamle bruen Ponte Vecchio som går over elven Arno.

Dett var dett - en liten smakebit på noe av de vi opplevde i Toscana. Jeg kommer gjerne tilbake.

onsdag 22. juli 2009

GLIMT AV LUCCA

Her kommer litt flere bilder fra vår flotte ferie i Toscana. Først ett lite oversikts bilde av Toscana.



En av dagene tok vi en tur til den sjarmerende byen Lucca. Som dere ser på kartet ligger det ganske langt nord i Toscana.
Iogmed at vi hadde fire barn med på slep så bestod turen av "rolig" byvandring med innlagte is og pizza -pauser.

Mange av husene var malt i disse nydelige jordfargene.


Den mest kjente kirken -Duomo di San Martino

Tilslutt litt stemningsbilder fra Piazza Anfiteatro. Denne svære og oval plassen er reist over det som en gang var et romersk amfiteater

Søt liten butikk - turistfelle


Dette skiltet som hang på en vegg likte jeg godt.

To be continued...

HJEMME IGJEN

Da var vi hjemme igjen. To deilige uker i Toscana er brått over og vi har i tillegg fått med oss en uke i Kristiansand. Så nå har jeg kun denne uken igjen av ferien min- snufs.

Men tilbake til Toscana. Vi hadde en utrolig flott ferie med masse opplevelser og turer. Det er jo ett utrolig flott landskap i Toscana så bare det å kjøre rundt på de smale slyngete veiene og titte ut av vinduet var en opplevelse i seg selv.

Selve villaen vi bodde i sammen med en venne-familie hadde vi leid gjennom villa-charme.

Villaen var utrolig barnevennlig da hele tomten var inngjerdet og vi hadde god utsikt til bassenget. Så barna kunne bevege seg fritt uten å måtte bli fotfulgt hele tiden. Kjekt for både liten og stor.

Hjemmelaget tomat og Mozzarella salat. Mmm.


Under halvtaket som dere ser på bildet satt vi hver kveld og nøt deilig mat og drikke. Og nesten hver kveld fikk vi besøk av en liten rev som kom luskende inn gjennom porten. En natt hadde den forsynte seg av en joggesko som var blitt stående ute. Så stor var overraskelsen neste dag da eieren av skoen slulle ut å jogge og kun fant en joggesko. Leteaksjon ble igangsatt men skoen ble ikke funnet igjen før etter at et nytt par var innkjøpt. Skoen ble forøvrig funnet langt nede i skråningen utenfor gjerdet.





Området rundt huset var også veldig godt ivaretatt. Flotte blomsterkrukker var satt ut overalt og en vaktmester kom jevnlig innom for å ordne med hagen og bassenget.


Vi bodde ganske høyt oppe så vi hadde en kjempeflott utsikt. Her ser dere utsikten fra bassengområdet en sen kveld.

Flere bilder fra ferien og turene vi hadde i området kommer i de følgende innleggene.
Related Posts with Thumbnails