tirsdag 29. september 2009

HØSTFERIE

Med skolebarn i huset er vi nå klare for høstferie. I morgen går turen til fjells og hyttetur. Det skal bli deilig med noen fridager i et forhåpentligvis flott høstvær. Vi tar med syklene og sykelvognen så vi kan ta noen fine sykelturer.


Fargene er så flotte i fjellet på denne årstiden så jeg håper jeg får fanget det med kameraet.

Hei så lenge.

mandag 28. september 2009

SHOPPINGTUR MED PODEN

På lørdag tok eldstemann og jeg en shoppingtur til byen. Og det ble en riktig koselig tur.
Han er blitt så stor (8 år) at han begynner å få litt meninger om hva han har lyst å ha på seg og det er jo litt artig (foreløpig). Så da er det greit at han får være med når det skal handles inn klær for høsten.
Forrige uke kom jeg nemelig hjem med en bukse til han som han syntes var litt for smal, så da fikk han altså være med til byen å bytte den inn i en som falt mere i smak.
Og han fant ikke bare ny bukse til seg selv men plukket også ut en genser til sin lillebror som han mente lillebror ville like. Noe jeg synes var ganske søtt gjort. Og det hører med til historien at lillebror ble veldig fornøyd med genseren.


Da vi var ferdig på H&M gikk vi for å ta en titt på Session. Storebror er nemelig begynt på HipHop-kurs og i denne butikken selger de kule HipHop klær. Og da dette var en kosetur ble mor overtalt til å kjøpe en kul t-skjorte. Så det var en stolt gutt som gikk ut av butikken med sin første DC-genser.


Så gikk turen til United Bakeries i Bogstadveien noe som ikke var et helt tilfeldig valgt lunsjsted da Home&Cottage ikke ligger så langt unna.



På Home&Cottage ble poden trygt plassert i en stor hvit lenestol og bedt om å passe posene mens jeg skulle gå rundt å titte. Og det var jo selvsagt ikke gjort i en fei så etter en stund kom han slepende med posene opp trappen og lurte på om jeg kanskje var gått fra han.


Selv om det var en del fristelser var det kun Durance mykemiddel og litt stearinlys som ble med hjem herfra.

Da kvelden kom ble DC-genseren hengt pent opp på en kleshenger, og det tror jeg er første gang jeg har sett poden være nøye med hvor han legger/slenger klærne sine :)

Ha en fortsatt fin kveld.

torsdag 24. september 2009

HELDIGE MEG



Jeg har nettopp hatt bursdag og da var jeg så heldig å få et nytt objektiv til kameraet mitt.



Og objektivet har macro funksjonalitet så nå har jeg gått rundt å tatt nærbilder. Første offer for mitt nærbilde tokt var serviettholderen.



Og når man kommer så nære så ser en hvor bulkete og oppskrapet den egentlig er.





Men til tross for de små skavankene synes jeg den har sin sjarme.






Vel da tror jeg holderen var godt nok dokumentert. Kommer tilbake med flere nærgående bilder.

Ha en fin kveld. Nå er det snart helg.


tirsdag 22. september 2009

INSPIRASJON FRA SLETTVOLL

Som mange andre her i Blogglandia blir jeg inspireret av bildene fra Slettvoll.

Liker veldig godt kontrasten mellom de hvite sofaene og de mørke brune putene. Nydelig.

Nydelige varme høstfarger i denne sofagruppen

Kommer aldri helt unna litt blått. Skulle også gjerne hatt den flotte lenestolen.

mandag 21. september 2009

STASJONSKLOKKE TIPS



Lite tips til de som er ute etter en stasjonsklokke. Jysk har salg på klokken dere ser på bildet til den nette sum av 60 kr. Jeg har ikke sett klokken "live" så jeg vet ikke kvaliteten på den men prisen er det iallefall ikke noe å si på. De to batteriene du må kjøpe til er sikkert dyrere enn selve klokken.

Kvelden her har blant annet gått med til å sy "Jack Sparrow vest". Bestillingen kom fra min yngste sønn for noen dager siden. Og som den snille mor jeg er, har jeg da prøvd meg på å sy en vest for første gang i mitt liv. Fant en gammel blå duk som egnet seg bra til det formålet. Heldigvis er det ikke det mest kompliserte plagget å sy så minstemann var godt fornøyd med resultatet. Han mente også at han hadde vært grei som hadde forelsått det, slik at jeg kunne få øvd meg litt på symaskinen. Riktig omtenksom altså :)

Her er den ekte Jack Sparrow vesten in action.
Ha en fortreffelig mandags kveld.

lørdag 19. september 2009

HØSTEN ER HER

Det er bare å innse fakta - Sommeren er definitivt over og høsten er her for fullt. Men i motsetning til sommerværet har vi sålangt hatt ett nydelig høstvær.


Sommerblostene har avgått med døden så jeg har nå fått satt litt høstplanter i krukkene. Erica og Calluna er alltid en favoritt med sine nydelige farger.

Vi har ett plommetre i hagen med kjempegode plommer. Annethver år bærere treet mang plommer og annethvert år få plommer. I år har har det vært få, eller akkurat passe etter min mening. For de årene det er mange rekker vi ikke å spise dem opp før de havner på plenen og råtner. Men i år har det som sagt akkurat vært passe for vårt forbruk.

Men nå går det mot slutten på plommesesongen også. De siste plommene blir nok hentet ned i helgen.

Da må dere ha en flott høst-helg. Gå ut og nyt været.

onsdag 16. september 2009

HVERDAGEN KALLER

Da har hverdagen innhentet oss igjen for full styrke. Jeg synes nettopp det var helg men så er det allerede onsdag.

I helgen var vi altså i Kristiansand på dobbel 40 - års feiring. Og jubilantene hadde virkelig stått på å ordnet til en flott fest. De hadde leid ett selskapslokale som lå rett ved sjøen og innleid egen kokk til å stå for maten. Undertegnede hadde fått i oppgave å holde "Herrenes tale". Det har jeg aldri gjort før så det var en utfordring men det gikk heldigvis veldig greit. Det er ikke dumt å øve seg på å holde taler avogtil.


Vi overnattet hos gode venner som også var på festen. De har ett flott stort hus med ett moderne preg hvor disse bildene er tatt. Om morgenen våkent vi til ett nydelig vær. Solen skinte inn gjennom vinduet så jeg tenkte jeg skulle prøve å fange inntrykket med kameraet. Det er ikke så lett å ta bilder mot solen men etter tips inne hos BO, trikset og mikset jeg litt med blender og lukker så det ikke bare ble en lys flekk mot en svart bakgrunn.




Da vi endelig hadde kommet oss opp av loppekassa fikset vertinnen en deilig frokost/lunsj buffet som vi inntok ute i det deilige været.




Og det var utrolig deilig å kunne sitte ute og kjenne solen varme etter mange uker med regn.



Friske farger og masse vitaminer.

Mmmm

Og sommeren er ikke helt over på sørlandet. Her blomstrer det fremdeles for fullt.

lørdag 12. september 2009

UT PÅ TUR IGJEN

Ja da bærer det av gårde på nok en tur til Kristiansand og nok en 40-års feiring.

Vi tar toget igjen og denne gangen har jeg med mannen. Barna er trygt bortplassert hos favoritt tanten sin. Noe de gleder seg veldig til.

Så da ønsker jeg alle en god helg med dette bildet som jeg fant ett eller annet sted på nettet. Jeg synes siderbordet var litt orginalt eller hva?

torsdag 10. september 2009

NYE BØKER

Nye bøker er bestilt. Og denne gangen er det ikke interiørbøker men barnebøker. Eldstemannen som nå har begynt i 3. klasse har som lekse å lese 15 minutter hver dag. Og iogmed at han er en kløpper til å lese (må jo skryte litt da) så suser han gjennom den ene boken etter den andre. Så vi må stadig finne nye bøker til han. Det er ikke alltid han synes det er like gøy å lese, spesielt siden det er definert som lekse, så det gjelder å finne bøker som kan fange interessen hans.

I går tok jeg frem en av klassikerene fra min egen barndom nemelig Heidi. Tenkte det kunne bli en grei nattabok å lese for gutta mine samt et koselig gjennsyn for meg. Men den gang ei. Minstemann falt fort av lasset og etter to sider fikk jeg klar beskjed fra eldstemann om at dette var kjedelig. Og jeg må nok innrømme at språket nok er litt gammeldags i forhold til hva de er vant med nå. Og den er kanskje beregnet på litt større barn (jenter) så jeg får nok la den ligge noen år til.

Så i dag, da jeg var inne på bokklubben, så jeg at jeg hadde et bonuskort til gode som gikk ut i dag så da var det bare å få fingeren ut å bestille litt bøker. Og vinnerene ble:

Oslo mysteriet. Spenningsbok fra Kunstmysterie-serien til Bjørn Sortland

Emil på rullebrett. Eldstemann er veldig interessert i skating så denne tror jeg skal slå godt ann.

Tilslutt en klassiker i lydbokformat. Matilda av Roald Dahl. Tro den skal bli gøy å høre på for både for liten og stor. Fin å ha i bilen på lange turer som en variasjon til dvd.

lørdag 5. september 2009

NYE KOPPER FRA HANSEN OG CO


I sommer var jeg innom den flotte interiør-butikken Hansen og Co i Kristiansand. Og der mangler det ikke på fristelser. De fører bla. merker som Lexington, Bastion, Vipp og Green Gate.


Bilder fra butikken

Men en kan jo desverre ikke kjøpe med seg alt en har lyst på så jeg endte da opp med å kjøpe toav disse flotte Jumbo koppene fra Bastion. De skal bli kjekke å fylle med varm te nå som høsten kommer snikende.



torsdag 3. september 2009

KAPLA

Tenkte jeg skulle slå et lite slag for den geniale leken Kapla. For de som ikke kjenner til Kapla så er det byggeklosser/staver i tre hvor alle klossene/stavene har samme dimensjon. Selv om disse klossene er veldig enkle kan de brukes til å bygge de flotteste konstruksjoner. Kapla klossene er utrolige holdbare så dette er en leke som kan gå i arv.

Til 5-års dagen sin fikk minstemann en boks med 200 Kapla byggeklosser. Og det har virkelig vært en slager. Enklere leke finnes vel nesten ikke og det er utrolig hvor mye han har lekt og fortsatt leker med det. Kaplaen utfordrer både fantasien, tålmodigheten og fin-motorikken hans.

For tiden holder han på å bygge "Tante Bassas vertshus". Og nå har han, etter endel prøving og feiling, funnet ut hvordan han skal lage døren.

Og er det noe han ikke får til så hender det at storebror kan hjelpe han. Så det er også en leke som brødrene kan sammarbeide om og som begge synes det er gøy å holde på med.

Men det er også en liten tålmodighetsprøve å bygge med dem for når de velter kan frustrasjonen bli stor. Men det er jo også en god øvelse å overvinne det og prøve på nytt.

Så klossene er ideelle til å trene sammarbeid, dialog, fantasi og konsentrasjon. Anbefales på det varmeste.

Noen eksempler på hva man kan bygge med Kapla.






tirsdag 1. september 2009

NY UKE - NYE MULIGHETER

Da var nok en uke godt i gang og vi har allerede fått unna en fotball-trening og en fotball kamp.
I dag har jeg og fått vasket huset litt så her har vi ikke noe fritidsproblemer. Så nå har jeg fortjent å slappe litt av med "Greys anatomy".

I helgen var vi en tur til Lillehammer der mannen var en av gjørmemennene i Birkebeinerrittet. Dere ser han bakerst på bildet. Jeg stod i målområdet og tok bilder og var faktisk ikke klar over at han kom med på bildet. Det så jeg først da jeg gikk gjennom bildene i etterkant. Ganske morsomt. Det var jo umulig å kjenne igjen noen som helst med all den gjørmen de var dekket av.

Dagen etter rittet var været mye bedre så da tok vi oss en tur til Maihaugen der det viste seg å være barnas dag. Og det gjorde jo besøket mye mere interessant for gutta (å bare se på gamle hus er jo ikke akkurat kjempespennede for små karar). De fikk både padlet kano, sett på brannbiler, sett Asgeir og vært med på avdukning av verdens største "Knerten".

Verdens største Knerten

Eldtstemann prøver brannhjelm og føler seg nok en smule kul


Nydelige omgivelser på Maihaugen

Related Posts with Thumbnails