lørdag 31. oktober 2009

KNASK ELLER KNEP


Ja da er Halloween over oss. Dagen barna har gledet seg til lenge. Minstemann i huset har lenge fundert og planlagt hva han skulle kle seg ut som, og det har vekslet litt frem og tilbake de siste dagene. Men til slutt landet han på "Darth Vader".

Så nå er jeg nettopp tilbake fra en knask og knep - rundtur i nabolaget med ett stykk "Darth Vader" og ett spøkelse.




Spøkelset ble etterhvert litt sliten og klar for å spise godteri så nå sitter de i plantet foran tv'en med hver sin haug med godteri og koser seg. Spørs hvor lett det blir å legge de i kveld.

Ha en skummel aften.

fredag 30. oktober 2009

JEG ER MED I KLUBBEN





Ja, da er jeg med i klubben av de som har den berømmelige puten fra H&M. Den kom i posten her om dagen og er allerede i bruk. Jeg bestilte to men mulig jeg gir den ene vekk i julepresent. Så da er en julepresent i boks iallefall.



Så nå har jeg tilsynelatende en sekk med sort pepper i stolen min. Og pepperen er vistnok håndplukket om en skal tro det som står på den.



Idag er det planleggingsdag i barnehagen så jeg er hjemme med minstemann. Akkurat nå har jeg en elektriker på besøk som er i ferd med å montere opp en utelampe samt koble til den nye markisen vår. Resultatet får dere se i ett senere innlegg

Nå venter vi også storinnrykk fra sør. Vi får gjester som kommer for å se dinosaurus-showet som nå går i Oslo Spektrum. Vi har valgt å holde minstemann hjemme fra det da det ser litt voldsomt ut men eldstemann er klar som ett egg.

Hei så lenge og ha en strålende helg. Hilser også til hun som ligger syk hjemme i Kristiansand og ikke får se dinosaurene.  God bedring.




søndag 25. oktober 2009

SØNDAG

Helgen har gått fort og nå er den, vips, snart over. Men til uken skal vi kose oss med hjemmebakte rundstykker for i dag har jeg fått bakt litt.

Det har pøst ned hele dagen så det var jo en god anledning til å få gjort litt innendørs. Så mens mannen var ute å skiftet til vinterdekk sammen med minstemann som assistent har jeg kost meg inne med en gjærdeig.

Har en gammel oppskrift hengende på kjøleskapet, klippet ut fra Aftenposten for lenge siden. Og den har blitt brukt før med godt hell. Så i dag ble den tatt frem igjen. Oppskriften ser dere på bildet. Rundstykkene skal stekes ved 225 grader i 13-15 min.

Til heving.

Ferdig produkt.

De var akkurat ferdige til de to sultne arbeidskarene kom inn. Så da ble det servert varme rundstykker rett fra ovnen med en kaffe Latte til. Snadder.

Ha en fin uke.

fredag 23. oktober 2009

MENS JEG VENTER...

Til bursdagen min for en liten stund tilbake fikk jeg et gavekort hos Norli. Og det hadde jeg tenkt å bruke på denne boken:

Så her om dagen ringte jeg til Norli for å høre om de hadde fått den inn. Og da sa de at de nå ventet på 2. opplag som snart skulle komme. Så jeg får nok bare smøre meg med tålmodighet.

I vente tiden kan en jo titte på denne videoen hvor Helene Hennie promoterer boken:




onsdag 21. oktober 2009

ORDNING

For en ukes tid siden ryddet jeg rommene til mine to sønner - bedre kjent som de to rotekoppene. Jeg ryddet grundig, - sorterte, hev, vasket osv. I tillegg ble kleskapene sortert og ryddet for sommerklær og fravokste klær. Så en kan si at det tok sin tid å rydde de to rommene.

Bokhyllen til eldstemann inneholdet et sammensurium av bøker, Donald blader, lego-oppskrifter, tegninger, pussle-spill, leker osv. Mye var han vokst fra så da ble det enkelt og greit flyttet over til naborommet til lillebror. Så nå er det blitt litt mere orden - enn så lenge.

Tegninger, oppskrifter og blader ble sortert i tidskriftsamlere. Han hadde noen fra før men de var litt gamle og godt brukte så i dag tok jeg en tur ut i lunsjen for å kjøpe nye. Og turen gikk til ÅhlensHouse of Oslo. Der har de ett bra utvalg av ting for oppbevaring.

Så da ble to av disse med meg hjem. De er stabile og fine, enkle og greie. Og mye mere holdbare enn de gamle i papp fra Ikea.

Gammel og ny tidskrifsamler

Tidskriftsamlerene på plass i hyllen. Blir også mere orden når alle er like, så det blir vel flere av dem etterhvert.

Det er godt å ha unnagjort den ryddejobben og gutta var også godt fornøyd med "de nye rommene". Tror ikke de engang har lagt merke til tingene som er forsvunnet/kastet.

mandag 19. oktober 2009

MORMORS SKAP

Tenkte jeg skulle vise dette rosemalte skapet som jeg har arvet etter min kjære mormor.


Jeg har fundert litt på om jeg skulle fjerne malingen, male det hvitt eller gjøre noe annet med det. Men tilslutt hadde jeg ikke hjerte til å endre det og det får foreløpig være som det er. Hva synes dere?

Skapet er fra trøndelag og ble i følge innskriften malt i 1956.


Etter å ha stått lagret noen år hos mine foreldre har det nå kommet opp på veggen i vår "nyoppussede" kjellerstue. Synes det passer bra mot den hvite veggen. Og iogmed at det er det eneste møbelet vi har i den stilen blir det heller ikke "for mye". Er jo fint å blande gammelt og nytt.


Nå gjennstår det å finne ut hva som skal oppbevares i skapet. Tror muligens det blir duker, servietter og lys.

søndag 18. oktober 2009

LYSREKKE

Nå mørknes det fort på kvelden og da er det ekstra koselig å kunne tenne levende lys inne. Forbruket av te-lys øker drastisk på denne årstiden og da er det bra vi har Ikea. Rasker alltid med meg en pakke med 200 te-lys når jeg er innom der.

For ett par år siden installerte vi en ny ovn i stua vår. Og i den anledning måtte vi mure opp en liten brannvegg i bakkant. Av diverse grunner lot vi brannveggen stoppe midt på veggen så da fikk vi en fin smal hylle hvor det akkurat er plass til disse te-lys glassene. Det skaper en fin stemning når alle lysene er tent.

I dag har jeg fått vasket vinduene og hagemøblene og er vel førnøyd med det. Godt med alt som er unnagjort. Minstemann holdt meg med selskap i hagen med pil og bue spikking. Indianere er på helte-toppen akkurat nå. I forrige uke var det brannmenn, så det skifter fort.

Men nå venter en ny uke og nye utfordringer. Hejdå.

lørdag 17. oktober 2009

MANDLER

Tenkte jeg skulle slå et lite slag for mandler på en lørdags kveld

Fant nemlig følgende opplysning i et ukeblad en tid tilbake:

"Mandler er noe av det sunneste du kan spise.

De inneholder store mengder livsviktige vitaminer og mineraler.

Amerikanske kosteksperter sa allerede på 1920-tallet at man skulle spise mandler

daglig for å forebygge sykdom, men ikke for mange pga. fettinnholdet som er

55g fett pr. 100 g mandel".



Så vi har en krukke med mandler stående på kjøkkenbenken slik at vi kan ta oss litt "medisin" innemellom. Krukken var forøvrig en abonnementsgave fra ett eller annet interiørblad.

Ha en fortsatt fin lørdagskveld

tirsdag 13. oktober 2009

IKKE NOE TULL MED NY ULL

Nå nærmer vinteren seg mer og mer og det blir kaldere for hver morgen som går. Strømpebukser er tatt fram og likeså votter og luer.

I dag tok tilogmed eldstemann på seg lue frivillig for han var ikke helt fornøyd med sveisen så den måtte skjules :)

Men etterhvert må det også ull til. Ullklærne er heldigvis ikke lengre så trauste og kløende som de engang var. Før var det jo ett mareritt for barn å gå med ull - en holdt jo på å klø seg i hjel. Min mor har blandt annet fremdeles friskt i minne hvor forferdelig det var å ha på seg matroskjole i ull

Men heldigvi har det skjedd fremskritt på dette området også. Mange av dagens ullklær er bortimot kløfrie og kan has direkte mot huden.

Ett av disse merkene er Devold sin Solan og Ludvig ull-serie. Og akkurat disse fikk gutta nettopp av sin snille bestemor.

Minstemann i lyesblått og





Størstemann i mørkeblått. De skal bli greie å ha til vinteren.

Søte Solan


Som sagt så er heller ikke ullen så traus lenger. Det satses mye på å gjøre ullen attraktiv gjennom blandt annet fin design. En av de nye kolleksjonene på markedet som jeg har lagt merke til i det siste er Pierre Robert.



Synes den er tøff med fine farger og kule detaljer.



Hva med deg, har du noen favoritter?

søndag 11. oktober 2009

KNIVER OG GAFLER

denne før omtalte byturen rakk vi også innom butikken Tilbords. Jeg hadde nemlig fått et gavekort her, til bursdagen min, som jeg hadde tenkt å få benyttet.



Det gamle bestikket vårt har lenge vært modent for utskiftning . Men jeg har ikke helt funnet noe jeg likte før jeg så dette bestikket omtalt i Boligpluss.

Og det som var kjekt var jo at det selges på Tilbords.

Så inn på butikken bar det med poden på slep. Og på ett, to tre var jeg et nytt bestikk rikere.

torsdag 8. oktober 2009

LITT HYTTEINTERIØR

Her kommer litt interiørbilder fra høstferiens hyttetur. Hytten tilhører min manns famile og er en relativ enkel hytte hvor det er innlagt strøm men ikke vann. Det betyr utedo og vann fra brønn. Altså er det det enkle liv som råder her. Og det har en ikke vondt av, avogtil.

Oppvasken foregår i to baljer på kjøkkenet. Vannet blir varmet på en stor vedkomfyr som også kan brukes til matlaging. Tidlig om morgenen bruker førstemann som står opp (som regel ikke meg) å fyre opp i denne vedkomfyren og legge inn et brød slik at det blir som "nytt". Ferskt og varmt. Deilig.

Før min manns familie kjøpte hytten bodde det en gammel dame der mesteparten av året. Og noe av interiøret er "arvet" etter henne. Blant annet tror jeg denne tallerknen som henger på veggen er etter henne.

Som sagt er det innlagt strøm. Vi har også fått installert en "hyttevarmer" slik at vi kan ringe hytta å få satt på varmen før vi kommer. Utrolig kjekt spør du meg.

Veldig tradisjonell hyttelampe.

tirsdag 6. oktober 2009

JOMMEN SA JEG HØSTFARGER

Vi dro altså til fjells for å se på høstfargene. Og første morgen våknet vi til denne utsikten. Hvitt overalt.

I følge yr.no skulle det ikke snø der vi var men det er vel ikke første gang yr tar feil. Vi hadde ikke skiftet til sommerdekk på forhånd, så vi hadde tatt med oss kjettinger for å være på den sikre siden. Så heldigvis kom vi oss greit ned igjen.



Noe annet vi hadde tatt med oss var sykler. Men de ble ikke brukt i det hele tatt da det var litt for kaldt for barna å sykle.

Så vi tok bena fatt og her følger litt bilder fra turene våre

Litt høstfarger dukket nå likevel opp hist og pist.


Vi gikk tur opp langs elva og fant denne lile varden.
Litt lengre ned i elva fant jeg denne formasjonen

Nydelig utsikt innover fjellet. Noen som kjenner seg igjen her?

Related Posts with Thumbnails