Ofte når jeg leser oppskrifter i ukeblader eller andre steder så tenker jeg at "det så jo godt ut - det må jeg jammen prøve å lage". Og så blir det med tanken. Dere kjenner kanskje til det?
Men nå har jeg altså tenkt å skjerpe meg på det. Iallefall prøve. For en har det med å alltid lage det en alltid lager. Og på den måten så går en jo glipp av mye spennende og god mat.
Så da jeg så oppskriften på Grissini i det siste Interiør magasinet og så at jeg hadde alle ingridiensene i huset var det bare å hive seg rund. Så i går bakt jeg altså Grissini for første gang.
Om du har lyst til å prøve er oppskriften som følgende:
Grissini
6 dl hvetmel
1/2 pose tørr gjær
2 ts sukker
1 ts salt
2 dl lunkent vann
3 ss olivenolje.
Bland det tørre. Arbeid inn vann og olivenolje til du har en glatt og fin deig
La deigen heve på et lunt sted i 1 time. Elt ut deigne og del den i 25 emner.
Rull emnene ut til lange pølser. Stek Grissiniene på 200 grader i 10-15 min.
Avkjøt på rist.
De ferdige Grissiniene plasserte jeg i ett syltetøyglass, så er det kjapt å sette dem frem på bordet.
Mine ble litt ulike i lengde og tykkelsen men det er vel bare litt av sjarmen.
Barna syntes også det var godt så det er jo ett alternativ som snacks istedenfor søte kjeks.
Man kan selvsagt ha litt krydder i deigen for å sette litt ekstra smak på dem eller strø litt ost eller salt på dem. Det tror jeg at jeg skal prøve neste gang. For dette var så enkelt og godt at jeg nok kommer til å lage det igjen. Dekorativt er det jo også på bordet. Og det er jo en liten ekstra bonus :)
Hvordan er det med deg? Har du prøvd ut noen nye oppskrifter i det siste? Noen du vil anbefale?