lørdag 2. mai 2009

ADIRONDACK CHAIR

Hadde jeg hatt større hage og ikke minst større lagringsplass så skulle jeg ha investert i ett par av disse klassikerene. Adirondack stolene gir meg virkelig en følelse av sommer.

Synes nok de er finest i hvitt men disse pastellene var jo og stilig.

Jeg trodde at stolene var laget for strandlivet men etter en sjekk på wikipedia fant jeg ut følgende:

Stolen het opprinnelig Westport chair oppkalt etter en liten by i nærheten av Adirondack fjellet i i Westport i staten New York ved innsjøen Champlain. Stolen ble designet allerede i 1903 av Thomas Lee da han var på ferie i dette området. Han trengte en utendørs stol til sitt sommerhjem og laget mange prototyper som ble testet ut på familien sin. Da han var ferdig med sin endelige design gav han den til sin snekkervenn Harry Bunnell som tok patent på den. Han begynte så å produsere den. Dens opprinnelige farge er grønn eller brun, altså ikke hvit.

Det var dagens lille historie time. Da er det bare å nyte bildene.

Den passer både ved sjøen, i hagen og på fjellet.

Svart gir den ett litt mere moderne uttryk, stilig det også.

3 kommentarer:

Minmill sa...

Jeg liker også disse stolene veldig godt. Men det er jo så synd at de koster så mye. Har sett at det er kommet litt rimeligere utgaver av dem, men ikke rimelig nok. Keg har litt problemer med å bruke for mye penger på utemøbler. Men jeg nyter jo synet av dem på bildene dine da :)))

M sa...

Hei, svinset forbi deg på min vei!
Takk for "historietimen".
Jeg visste at de var fra østkysten i USA, men ikke at de opprinnelig var grønn...........I statene har jeg sett den hvite mye brukt i New England stilen.
Håper du svinser forbi meg også!
Klem fra meg

Smilla sa...

Lurer på å kjøpe de litt værbitte de har hos www.solfang.no. De er ferdig slitt ser det ut som. Eneste som er synd er at de ikke har den lille fotskammelen der.. Vurderer... De på Home & Cottage blir forferdelig dyre for to stk så den sitter ganske langt inne.

Takk for historietimen! Så lærte jeg noe nytt i dag også!

Related Posts with Thumbnails