tirsdag 28. juli 2009

BILLEDRUNDTUR I TOSCANA

Blir ikke helt ferdig med Toscana ferie vår så her kommer nok engang ett lite billedras. Håper dere ikke blir lei :)

Langs mange av veiene vi kjørte så vi disse store solsikke-åkrene. Og alle solsikkene stod vendt med "hodene" sine samme vei - mot solen som om de solte seg.

Det vakre Toscanske landskapet med sine bølgende åser.

Vi bodde ikke så langt unna Pisa så det var jo obligatorisk å ta en tur dit å kikke på det skjeve tårnet. Og jammen var det skjevt!. Sist jeg var her (for 15 år siden) var det ikke lov å komme opp i tårnet men det var det lov til nå. Men det var ganske stive priser så vi stod over det.


Videre måtte vi også selvsagt innom den gamle italienske byen San Gimignano. Den er kjent for sin middelalderske bykjerne med sine mange høye tårn.

Utsiktsbilder fra ett av tårnene. På det meste var det vistnok 72 tårn i byen men idag står det igjen 15 tårn.

I de trange gatene var det bla. mange veskebutikker som solgte italieske skinnvesker til en veldig hyggelig pris. Så jeg må innrømme att det ble med en og annen veske herfra. En tur hit anbefales på det sterkeste.


Neste utflukt var til Siena - portrettert med disse to flotte dørene. Jeg ble så fascinert av alle de flotte dørene i Italia så det ble en del "dør-bilder". De slenger ikke opp hvilken som helst dør på bygningene sine og det var gjengs i alle stedene vi var innom.Inn mot gamlebyen i Siena.


En av de små landsbyene i nærheten av der vi bodde var Lari. En utrolig liten og pittoresk landsby som var dominert av en middelaldersk borg. Vi var der på en søndag og da var det veldig stille og rolig der. De gamle italienerene satt ute foran de små kafeene og tittet på livet akkurat slik du ser på film. Her er et lite stemningsbilde fra de små trange gatene.


En av de siste dagene fikk vi oss en tur til Firenze. Vi var så heldig at vi faktisk hadde barnevakt den dagen så vi kunne gå rundt i ro og mak uten å måtte stoppe 1000 ganger for is.

En kopi av Michelangelos kjente David-statue samt den gamle bruen Ponte Vecchio som går over elven Arno.

Dett var dett - en liten smakebit på noe av de vi opplevde i Toscana. Jeg kommer gjerne tilbake.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails