søndag 25. april 2010

KONTROLL PÅ KAOSET

Vi har vaskehjelp annenhver uke og det er skikkelig luksus å komme hjem til et rent og ryddig hjem når hun har vært her. I morgen kommer hun igjen så nå  fyker vi rundt i huset og rydder til den store gullmedaljen slik at hun kan komme til. 

 

Som sagt så må vi rydde opp i rotet vårt i forkant. Og det som selvsagt er bra med det er at vi får det sparket bak som vi trenger en gang i blandt for ting har jo en tendens til å flyte i en hektisk hverdag.


 

Og flyte det gjør det. Jeg ryddet nettopp minstemanns rom og det var litt av ett prosjekt. Det er utrolig fort  han kan få et ganske ryddig rom til å se ut som om det har blitt rammet av et jordskjelv. Og en av grunnene til det er jo at han har litt for mange ting. Og det gjelder selvsagt ikke bare hans rom. De fleste omgir seg med litt flere ting enn de streng tatt trenger. Så etter inspirasjon fra artikkel Kaoskontroll i Dagbladet forige helg så skal jeg ta meg selv i nakken og ta en rydderunde i huset. Jeg er generelt ikke så veldig flink til å hive ting, for som jeg ofte tenker så kan jeg jo få bruk for det en gang. Så her gjelds det å være litt streng med seg selv.

 

Ett av Hilde Hummelvoll, kjent fra "Kaoskontroll" på NRK, beste kaostips er å begrense området som skal ryddes. Man skal ta ett rom eller skap om gangen. Så min rydderunde har startet i gangen. Og en pose med dill og dall er allerede gått i søpla. Vinterklær er blitt lagt bort og vårklær hengt opp.

Min farmor hadde ett ryddetips - "Når en ny ting kommer inn i huset må en annen ut". Ikke så dumt i grunnen. Så da dette nye teppet som dere ser på bildet kom inn i huset i forrige uke røk ett gammelt teppe ut. 

Hva med deg? Har du orden i kaoset - hva er ditt beste ryddetips?
Kommer nok tilbake med hvordan ryddeprosjektet går.

Ha en strålende og ryddig uke.2 kommentarer:

mistin sa...

Så fin blogg du har.

Ja, her i heimen har det også en tendens til å hope seg opp. Da trengs et skippertak iblandt.

lillelise sa...

Huff! så fort det blir fullstendig kaos! Men med å ta ting etterhvert og før de "legger seg til", eks kaste reklame og sånt før det havner i en haug sammen med en hel masse annet klarer jeg å holde sånn cirka kontroll. og det å gi småting som ofte ligger og flyter en egen fast plass, som mobiltelefoner, fjernkontroller og nøkler hjelper masse, hvertfall her i huset. Selvfølgelig må det noen ordentlige skippertak til, men det har vi vel alle...
Ha en fin ny uke

Related Posts with Thumbnails