søndag 10. januar 2010

BRRR - KALDT

Ja, jammen er det kaldt for tiden.  Men hva gjør vel det når man har en god ovn å fyre opp i.For ett par år siden kjøpte jeg og mannen denne ovnen som er en Contura ovn i julepresang til hverandre og den ha vært veldig god å ha de siste dagene. Når de blå kryper ned i 22 minuser ute er det godt å fyre opp i peisen og kjenne den gode varmen bre seg.En vedovn er kanskje ikke det mest miljøvennlige oppvarmingsalternativet men den gir en utrolig god varme. Og så er det ett eller annet beroligene og koselig med å se på flammene og høre knitringen.
Hvordan holder du forresten varmen?

Men på en slik fin dag som i dag kan en ikke bare sitte inne og fyre men en må jo ut i det flotte været og lufte vettet litt.  Og i dag fant vi ut at det var mye mildere oppe i høyden så turen gikk opp til Frognerseteren og akebakken korketrekkeren. Og her var tempraturen ganske riktig kun 8 minuser.  Vi hadde med egne kjelker og med en voksen og ett barn på hver kjelke ble det full fart nedover til glede for liten og stor. Vel nede ventet det busser som kjørte oss opp igjen. Turen ble avsluttet med deilig kakao på Frognerseteren.4 kommentarer:

GundaM sa...

Her fyres det opp i ovnen og ;) Så fint det var med rund plate under!

Så kos dag du har hatt da med avslutning på frognersetra og greier!

Kos deg videre der nede ;)

Klem fra trøndelag

Anette {foreldremanualen} sa...

Hei! :-)

Vi fyrer også med ved i peisovn. Enkelte mener det er miljønøytralt pga trær bruker like mye co2 når de vokser som når de brenner (litt diskusjon rundt om det allikevel kan kalles miljønøytralt men men..).

Ha en fortsatt fin søndag! :-)

UNDRING sa...

Flott ovn dere har. Vi bruker varmepumpe og en gammel kamin for å varme opp huset.

Ida sa...

Hei!

Tusen takk for fine gratulasjoner på bursdagen min:)

Vi holder varmen ved bruk av mange staerinlys og varmepumpe på maks effekt :)

Klem

Related Posts with Thumbnails