torsdag 3. september 2009

KAPLA

Tenkte jeg skulle slå et lite slag for den geniale leken Kapla. For de som ikke kjenner til Kapla så er det byggeklosser/staver i tre hvor alle klossene/stavene har samme dimensjon. Selv om disse klossene er veldig enkle kan de brukes til å bygge de flotteste konstruksjoner. Kapla klossene er utrolige holdbare så dette er en leke som kan gå i arv.

Til 5-års dagen sin fikk minstemann en boks med 200 Kapla byggeklosser. Og det har virkelig vært en slager. Enklere leke finnes vel nesten ikke og det er utrolig hvor mye han har lekt og fortsatt leker med det. Kaplaen utfordrer både fantasien, tålmodigheten og fin-motorikken hans.

For tiden holder han på å bygge "Tante Bassas vertshus". Og nå har han, etter endel prøving og feiling, funnet ut hvordan han skal lage døren.

Og er det noe han ikke får til så hender det at storebror kan hjelpe han. Så det er også en leke som brødrene kan sammarbeide om og som begge synes det er gøy å holde på med.

Men det er også en liten tålmodighetsprøve å bygge med dem for når de velter kan frustrasjonen bli stor. Men det er jo også en god øvelse å overvinne det og prøve på nytt.

Så klossene er ideelle til å trene sammarbeid, dialog, fantasi og konsentrasjon. Anbefales på det varmeste.

Noen eksempler på hva man kan bygge med Kapla.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails