søndag 31. oktober 2010

SKUMLE GRESSKAR

På vei hjem fra Villa Malla fikk barna plutselig øye på et skilt langs veien. På det sto det "Gresskar". Da var det bare å bråstoppe, snu og kjøre i retning av skiltet. Og etter en liten stund kunne vi svinge inn på en gresskargård. Jeg som en gang ikke visst at vi dyrket gresskar i Norge.Da vi kjørte inn på tunet ble vi møtt av to hunder, men  ingen folk var å se. Så vi tuslet rundt for å se om vi kunne finne noen som vi kunne kjøpe gresskar av. Men alle var vist ute å jobbet  på gresskaråkeren .


Så da gikk vi likså godt inn i drivhuset og der virkelig bugnet det av nyplukkede gresskar. Innerst inne fant vi en stor vekt og en plakat hvor det stod at vi kunne veie gresskarene selv og betale 10 kr/kg. Ved siden av sto det et pengeskrin hvor pengene kunne legges. Så da var det bare å plukke seg ut det flotteste gresskaret, betale for seg og gå. Utrolig flott at man kan gjøre det slik i dag. Det er jo basert på tillit - at ingen stikker av med gresskarene uten å betale, eller stikker av med selve skrinet. 
Så i går ble gresskaret skjært ut av gutta i familien mens mor var på shopping. Og de gjorde jo en god jobb eller hva? 

Og endelig  idag var den store dagen som barna har ventet lenge på. Minstemann har hatt nedtelling de siste dagene og kostymet har vært planlagt til minste detalj.
Så i kveld har de vært ute å skremt naboene med " Knask eller knep", eller som ett av de minste barna i følget sa "promp eller knep". Og de kom fornøyde hjem med godteri som etter min mening kan vare ut året.

Da er det ett år igjen til neste gang. Ha en flotters uke


1 kommentar:

Anette Willemine sa...

Morsomt for barna! :o) Høres ut som en fin feiring hos dere.

Ser at du anbefaler Villa Malla. Ref. en kommentar på innlegget ditt om palmene. Jeg var kort tid etter åpningen på besøk her, og Sonja kunne fortelle at palmene er ekte og importert fra Dubai. Bare litt morsomt å vite!

Ønsker deg en deilig dag!

Klem,
AW

Related Posts with Thumbnails