onsdag 12. november 2008

EN LITEN OPPFORDRING I DISSE PAKKESANG TIDERNå nærmere det seg fort jul og mange er godt i gang med juleaktiviteter som julegaveinnkjøp og ikke minst julegave-innpakning. Dette er en veldig trivelig aktivitet synes nå iallefall jeg. Men i følge Miljøpartiet De Grønne kommer vi til å bruke 50 millioner (!) meter gavepapir i år. Noe som er et enormt tall. Og med tanke på at dette papiret ofte inneholder mye fargestoffer og lite fiber er det ikke særlig egnet for resirkulering. Og det bidrar da til forurensning.


Så hva kan en gjøre med det. Gavene må jo pakkes inn. Hvordan få en grønnere jul - og da tenker jeg ikke på fargen på papiret på pakken over.

En god løsning på det er å bruke gråpapir eller avispapir istedenfor det fargerike papiret. Høres kanskje kjedelig ut men det trenger det ikke være. Det er utrolig hva kreative interiør-bloggere kan få til. Og etter å ha surfet litt rundt i Blogglandia er det mitt inntrykk at interiør-blogger faktisk foretrekker gråpapir fremfor tradisjonelt farget papir. Og det tror jeg ikke er av miljøhensyn men fordi det faktisk er mer estetisk. Så vi er nok litt forut for vår tid :)

Under viser jeg noen bilder jeg har hentet fra interiør-blogger. Husker ikke akkurat hvem men hvis noen kjenner igjen bildene sine så håper jeg det er greit at jeg har lånt dem litt. Og jeg synes disse innpakningene er vel så fin som de tradisjonelle fargerike innpakningene.

Her er det brukt gråpapir, notepapir og glansbilder. Nostalgisk og lekkert.


Her er det brukt litt farget papir innemellom men fremdeles er hovedvekten gråpapir. Noen som forresten vet hvorfor det heter gråpapir når det faktisk er brunt?

Her er det dekorert med nostalgiske bilder. Også en flott ide.

Men noe som slår meg er at disse innpakningene kanskje passer best til voksne. Men på gaver til barn kan en jo dekorerer med mere barnlige motiver. Det er masse artige man kan finne på nettet å printe ut. Og litt glanset fargerikt papir må jo være lov så lenge vi reduserer det. Ikke sant?

Så min lille oppfordring er: "Vær kreativ, tenk miljø (og ikke minst, vis ideene dine på bloggen din)". Så blir det en grønnere jul :).

4 kommentarer:

Duften av erteblomster-Vibeke sa...

Hei.

Håper du har funnet awarden inne hos meg som er til deg :o)

Jeg har pakket inn en del julepresanger de siste dagene og jeg endte opp med å bruke kalenderen som jeg har for 2008 for den hadde så masse fine bilder og noen ark fra Tricia Guild/Designers Guild katalogene.Kjempefornøyd med resultatet;ble lekkert og jeg fikk brukt noe som jeg allerede hadde :o)Har pakket inn noen i gråpapir også, de skal pyntes med friske blomster samme dagen som de skal gis bort.

Ønsker deg en fin kveld!
Klem fra Vibeke.

Solveig sa...

Hei hei:)

Helt enig med deg!
Det er jo helt tullete mengder.

Jeg har brukt gråpapir i mange mange år, fordi jeg synes det er koslig å gammeldags:)
Og ganske billig! hehe.
Men så bra det var bedre for miljøet:)

Blå-hvit samlemani sa...

Så god ide. Jeg skal jammen meg kjøpe mer gråpapir jeg også, og lage noen flotte bilder til..

Ha en fin helg!

frøken fryd sa...

Du har kjemperett!! Og man kan jo pynte med såå mye lekkert på gråpapiret!!
God førjulstid til deg!

Related Posts with Thumbnails